Tisztelt Látogató!
Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg.
Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés
+
+ megbízhatóság!
= Pharmaforte - A természet erejével™
10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani
ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!
A D-vitamin étrend-kiegészítő csökkenti a 2-es típusú, felnőttkori cukorbetegség kockázatát azáltal, hogy javítja az inzulint termelő sejtek működését - állapították meg amerikai kutatók.
A 2-es típusú diabétesz akkor alakul ki, amikor a szervezet inzulinválasza romlik, emiatt magas lesz a vércukorszint, hiszen a glükózt az inzulin távolítja el a vérből, és raktározza el a májban, valamint az izmokban. Az inzulint a hasnyálmirigy béta-sejtjei termelik.
Anastassios Pittas, a bostoni Tufts Egyetem orvosi központjának endokrinológusa csoportjával 92, cukorbetegséget megelőző állapotban lévő embert vont be vizsgálatába. A résztvevők vagy D3 kiegészítőt kaptak, vagy kalciumot, vagy mindkettőt, illetve placebót. Négy hónap elteltével tesztelték az önkénteseknél a diabétesz kockázatát jelző paramétereket, így a vércukorszintet és a béta-sejtek működését is.
A kutatók úgy találták, hogy a D-vitamin határozottan javította a béta-sejtek funkcióját, a kalcium azonban nem volt hatással működésére sem önmagában, sem a vitaminnal kombinálva. A D-vitaminra vonatkozó korábbi tanulmányok vegyes eredményeket hoztak azzal kapcsolatban, hogy segít-e a diabétesz megelőzésében.
A mostani eredményeket az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban ismertették.
Forrás: Magyarorszagon.hu
Védelem a cukorbetegség ellen
A vizsgálatban összehasonlították az amerikai hadsereg 1-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált, illetve egészséges tagjainak D-vitamin szintjét. A tanulmány vezetője, Kassandra Munger szerint a nem latin-amerikai fehér egyének 75 nmol/l (vagy több) D-vitaminnal rendelkeztek, és náluk fele akkora volt a betegség kialakulásának kockázata, mint a fókuszcsoport többi résztvevőjénél.
Dr. Michal L. Melamed orvostudományi és járványtan professzor azt is hozzátette, hogy bár még nem bizonyított, azonban valószínű, hogy ha nincs elegendő mennyiségű D-vitamin a szervezetben, akkor a test elkezdheti megtámadni saját magát. (Ez azért fontos, mert az 1-es típusú diabétesz egy olyan betegség, mely során az immunsejtek megtámadják a hasnyálmirigyet, ami az inzulint termeli.)
Forrás: divany.hu