Tisztelt Látogató!

Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg. Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés +
+ megbízhatóság!

= Pharmaforte - A természet erejével™

10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani

ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!

Videók

FacebookLutein és zeaxantin


Ismerjük meg a luteint és a zeaxanthint!

Két antioxidáns kifejezetten jót tesz a szemnek, ha fogyasztjuk őket akár táplálék, akár táplálék-kiegészítő formájában, szemünk egészségéért máris sokat tettünk. Ismerjük meg őket!

A lutein és a zeaxantin

Lutein A karotinoidok vegyületcsoportjába tartoznak ezek a mikrotápanyagok, melyek leginkább a színes zöldségekben találhatók meg. Mint ahogy a többi antioxidáns is, ezek a vegyületek is megvédik a szervezetünket a káros, oxidatív szabadgyökök túlzott felszaporodásától, és különösen jótékonyan hatnak a szemre.

A lutein a zeaxantinnal együtt különleges úton védi a szemet: a nap káros ibolyántúli sugarait nyeli el, és semlegesíti a retinában lévő szabad gyököket. Ezzel csökken a sárgafolt-degeneráció kialakulásának veszélye, ami az idősebb korban jelentkező egyik leggyakoribb szembetegség (makuladegeneráció). A szóban forgó antioxidánsok ráadásul a szem érrendszere épségének fenntartásában is szerepet játszanak. A szervezetben a sárgafolt tartalmazza a legmagasabb mennyiségben a luteint és a zeaxantint.

Ezt együk a szemünk egészségéért!

Mivel luteint és zeaxantint a szervezetünk nem tud előállítani, ezért csupán megfelelő táplálkozással tudjuk bevinni a szervezetbe őket. Sok lutein található egyes zöldségekben, leginkább a spenótban, a kelkáposztában, a sötétzöld levélzöldségekben, de nem elhanyagolható a brokkoli, a kelbimbó, a fejes saláta, a sütőtök, a cukkini, az avokádó és a pritaminpaprika luteintartalma sem.
A zeaxantin beviteléről sok kukorica és citrusféle fogyasztásával gondoskodhatunk. A hivatalosan ajánlott napi mennyiség luteinből 2-6 milligramm, ehhez képest sajnos mindössze 0,5-1,3 milligramm körüli mennyiséget visz be egy átlagember visz belőle naponta.
Szakértők szerint mind a friss táplálék, mind pedig a táplálék-kiegészítők formájában elfogyasztott lutein és zeaxantin ugyanúgy szívódik fel, de a felszívódás akkor a legjobb, ha ezeket az anyagokat zsírokkal vagy olajokkal együtt visszük be szervezetünkbe.

Hiánybetegségek

Főleg idősebb korban lehet következménye annak, ha nem jutunk elég luteinhez és zeaxantinhoz, hiszen hiányuk összefüggésbe hozható a látás romlásával, az időskori makuladegeneráció és a szürkehályog kialakulásával. Túladagolni nem lehetKöszönjük dr. Bana Ildikó szemész-kontaktológus segítségét a cikk elkészítésében!


 

VISA, VISA Electron, MasterCard és Maestro