Tisztelt Látogató!

Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg. Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés +
+ megbízhatóság!

= Pharmaforte - A természet erejével™

10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani

ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!

Videók

Facebook30 millió embert érint világszerte


Csökkenhet az időskori makuladegeneráció kockázata

40 %-kal csökkenti az időskori makuladegeneráció (AMD) kockázatát, ha megfelelő mennyiségű luteinnel és zeaxantinnal látjuk el szervezetünket. – állítják a Harvard and Brown kutatói Először 1994-ben számoltak be Dr. Johanna Seddon és munkatársai (Harvard Egyetem) a karotinoidokban gazdag ételek - különösen a zöldlevelű növények, mint pl. a spenót - fogyasztása és a makuladegeneráció kockázatának csökkenése közötti összefüggésről.

30 millió embert érint a világon ez a probléma az AMD Alliance International adatai szerint.

A makula egy kb. öt milliméter átmérőjű sárga folt a retinán. Ez az éleslátás helye, ez biztosítja az olvasóképességünket. A sárgafoltban kétfajta festékanyagot lehet kimutatni nagy mennyiségben luteint és a zeaxantint. Ezek a festékanyagok védik a szemet, ha nincs megfelelő mennyiségben a szervezetben csökken a szem védekezőképessége. A korral előrehaladva sérülések keletkezhetnek ezen a kis lemezen, ami az ideghártya pusztulásához, a látás károsodásához vezet. Manapság az egészségügyi szakemberek úgy látják, hogy a makula karotinoidjainak és ezzel pigmentállományának szintjét elég magasan tartva esély van a makuladegeneráció kockázatának csökkentésére. A sárga szín a karotinoidok, a lutein és zeaxantin mennyiségétől függ, amit az étkezéssel viszünk a szervezetbe.

Mit mondanak a követéses vizsgálatok?

102.046 személy étkezési szokásait és a szem egészségének alakulását figyelték 20 éven keresztül. Az adatok alapján elmondható, hogy a magasabb lutein- és zeaxantinszinttel rendelkezők esetében 40 %-kal alacsonyabb volt a makuladegeneráció (AMD) kockázata. (Nurses Health Study and Health Professionals Follow-up Study). Az eredmények továbbá arra utalnak, hogy más karotinoidok, mint a béta-kriptoxantin, alfa-karotin, béta-karotin mennyisége is szerepet játszik, ezen karotinoidok magas szintje 25-35 %-kal csökkentette az AMD kockázatát. A vizsgálatok megerősítik azt a feltevést, hogy étkezéssel bevitt alacsony mennyiségű karotinoid bevitel mellett célszerű étrend-kiegészítőkkel pótolni a szükséges lutein- és zeaxantinszintet.

Túl a szemen

Az utóbbi években egyre átfogóbb kutatások születtek a lutein és zeaxantin szerepét illetően. Bár elsősorban a szem egészségére fókuszáltak, a vizsgálatok fejlődésével újabb eredmények születtek. Számos a főemlősöket, gyerekeket, közép- és időskorú embereket vizsgáló tanulmány feltárta a lutein jelentőségét az agy egészségének megőrzésében. Dr. Elizabeth Johnson a Jean Mayer USDA Nutriton Research Center kutatója 2014-ben végzett vizsgálatokat, amelyek kimutatták, hogy az agyszövetben (gyermekek esetében) található karotinoidok 60 %-a lutein, azonban az étkezéssel bevitt karotinoidoknak csak a 12 %-a a lutein. Forrás: nutraingredients.com


 

VISA, VISA Electron, MasterCard és Maestro