Tisztelt Látogató!

Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg. Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés +
+ megbízhatóság!

= Pharmaforte - A természet erejével™

10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani

ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!

Videók

FacebookAntioxidáns készítmények vizsgálata


A Pharmaforte természetes alapanyagú étrendkiegészitőinek vizsgálata, különös tekintettel az oxidativ stressz monitorozására

A szabadgyök-reakciók jelentőségének kutatása , és hatásainak vizsgálata az orvostudomány modern , dinamikusan fejlődő területe. E biokémiai folyamatok tanulmányozása új szempontokat nyújthat bizonyos gyógyszerek hatásának, illetve toxicitásának megértéséhez, valamint számos kórkép kialakulásának megismeréséhez. Az oxigén nemcsak életünkhöz szükséges alapvető molekula, hanem túlzott mennyiségben a szervezetbe jutva káros is lehet az élőlényekre. A szervezetben az oxigénből képződő szabad gyökök reaktivitásuk következtében sejt és szövetpusztulást idézhetnek elő. Szerepük nem korlátozódik azonban a kóros folyamatokra //autoimmun betegségek, tumorok, cukorbetegség,érelmeszesedés sziv és érrendszeri betegségek, öregkori demencia, Alzheimer, Parkinson kór/ hanem számos fiziólógiás folyamat alapját is képezik/ megtermékenyités, enzim működések szabályozása, a stressz akkomodáció/.

Az emberi test működése milliónyi kifinomult, de mára már alapvetően ismert kémiai folyamat eredménye.Amig ezek a folyamatok természetes egyensúlyban vannak , addig erőnlétünk és egészségi állapotunk is kielégitő marad. Életmódunkból adodóan azonban szervezetünket egyre nagyobb környezeti terhelésnek , folyamatos stressznek tesszük ki, úgy hogy ezek várható következményeit egyáltalán nem ismerjük és nem tudjuk mi az, amin változtatnunk kellene.

Ma már tudjuk, hogyha a környezetünkben és a szervezetünkben képződő szabadgyökök mennyisége meghaladja az endogén antioxidáns, védő rendszer kapacitását/ speciális enzimek,vitaminok, tiol tartalmú vegyületek / akkor kialakul az OXIDATIV STRESSZ állapota és a szabadgyökök pusztitása szervezetünk sejtjeit , annak valamennyi összetevőjét fenyegetik.

Bizonyitott, hogy több mint száz betegség kialakulásában , illetve progressziójuk fenntartásában a szabadgyökök és az antioxidáns védő rendszerek között normálisan fennálló egyensúly felbomlása a felelős. Ez létrejöhet a fokozott gyöktermelés miatt / stressz, erős fizikai és szellemi megterhelés, gyógyszerek lebomlása, gyulladások, környezeti ártalmak/, illetve a gyököket semlegesitő rendszerek kimerülése miatt/ antioxidáns enzimek csökkent működése, nyomelemek, vitaminok hiánya, genetikai abnormalitások/.

A magasvérnyomás, szivinfarktus,cukorbetegség,mozgásszervi –és autoimmun betegségek , rosszindulatú daganatok kialakulásában szerepük ma már nem vitatott. Jól ismert az is, hogy az öregedés folyamatában a környezeti káros hatások és a szabadgyökök okozta ártalom egyaránt szerepet játszik. A sejtszintű regeneráló mechanizmusok a fiatal szervezethez képest idős korban lelassulnak , a belső védelmi rendszerek kapacitása csökken, a szabadgyökök elleni védelem elégtelenné válik.

Mai álláspontunk az, hogy 18 éves kortól kezdve az oxidativ stressz laboratóriumi meghatározása szükséges lenne, hogy rendszeres ellenőrzésekkel kiszürhetővé váljanak a már fiatal korban veszélyeztetett egyedek.Bár a fiatal szervezet nagymértékben képes a fokozott gyöktermeléshez való alkalmazkodásra a belső antioxidáns védelem indukálására, de ez hosszú ideig nem tartható fenn, mert a szervezet kimerül és az addig „egészségesnek” tünt fiatalnál, sportolónál megmagyarázhatatlan, hirtelen halálhoz vezet.

Ennek során morfológiai elváltozások a sziv és érrendszerben rendszerint nem mutathatók ki, mert a stressz által aktivált sejtek / fehérvérsejtek, endothel sejtek, vérlemezkék/ nagymértékű szabadgyöktermelése miatt kialakult , keringést gátló érszűkület, főleg a sziv és az agy területén a halál bekövetkezését követően már nem mutatható ki.

Ezen rendkivül fontos ismeretek birtokában kezdte el működését Dr. Rőth Erzsébet egyetemi tanár , akadémiai doktor vezetésével az a laboratórium, mely célul tűzte ki az oxidativ stressz állapotának meghatározását, különböző korú, és különböző betegségekben szenvedő pácienseknél. Rőth doktornő mint a Pécsi Tudományegyetem kutató orvosa több évtizede foglalkozik szabadgyökkutatással, eredményeit számos hazai és nemzetközi publikáció jelzi. Életrajzát, szakmai elismeréseit, közleményeinek jegyzékét lásd a laboratórium honlapján:
www.oxylab.hu

OXYLAB Betegség- kockázat elemző laboratórium 2007 őszén kezdte el működését Pécsett, ahol ambuláns formában végzi el azokat a speciális laboratóriumi vizsgálatokat, mellyel meghatározható az antioxidáns- prooxidáns rendszer kóros eltolódása.

Az eltelt közel hat év alatt , mintegy 500 beteg vizsgálatára került sor különös tekintettel az oxidativ stressz kimutatására. Eredményeink megmutatták, hogy diagnosztizált autoimmun betegségeknél / bélgyulladások, pszoriázis, sok izületi gyulladás/ minden esetben kimutatható az oxidativ egyensúly megbomlása. Hasonlóan kóros elváltozásokat találtunk cukorbetegeknél, sziv és érrendszeri betegeknél, krónikus munkahelyi és családon belüli problémák fennállásánál.

Számos esetben végeztünk un. menedzser szűrést , ahol 30-40 év közötti „ egészséges” korosztály vizsgálata történt meg és szinte kivétel nélkül kimutatható volt a különböző mértékű stressz állapot. Amennyiben ezt megállapitottuk javasoltuk exogén antoxidáns szedését az oxidativ stressz mérséklésére. Patika forgalomban számos antioxidáns vitamin, vagy antioxidáns tipusú tápanyagkiegészitő kapható , melynek hatását azonban egxakt laboratóriumi módszerekkel a pácienseknél rendszerint nem kontrollálják.

Kedvező árfekvése és összetétele miatt random módon kiválasztottuk a Pharmaforte magyar Kft.antioxidáns hatású termékeit, melyek közül különösen a Biláce bizonyult jó hatásúnak.
A betegek több mint 80%-nál eredményesen alkalmaztuk a szert, melynek hatását 2 hónapos
rendszeres szedést követően vérvizsgálattal kontrolláltuk. A „csak” stresszes betegeknél hamarabb kimutatható volt a javulás , míg a szervi betegség mellett fennálló oxidativ stressz lassabban normalizálódott. Sajnos az autoimmun betegségek egyre fiatalabb korosztályt érintenek , akiknél a belső antioxidáns rendszer rossz szabályozása is kimutatható.A Biláce szedését valamennyien jól tolerálták , mellékhatásról nem számoltak be és sokszor volt szükség az ismételt kezelésre.

A betegek kikérdezésénél megtudtuk, hogy sokan szednek különböző tipusú immunerősitőket, antioxidáns vitamin készitményeket, melyek mellett az OXYLAB-ban végzett vérvizsgálat mégis kimutatott jelentős eltolódást az anti- és prooxidáns státuszban. Ennek feltehetően az adott páciensben a készitmény rossz felszivódása volt az oka. Amennyiben nincs kontroll mérés , erre nem derül fény és csak felesleges költséget jelent a betegnek a sokszor nem olcsó termékek megvétele. A másik ugyancsak veszélyes következménye lehet a kontrollálatlan szedésnek, hogy a szer a páciensben jól felszivódik és végül a belső antioxidáns rendszert neutralizálja, inaktivvá teszi, melynek pedig legfontosabb funkciója a napi stresszel szembeni folyamatos védekezés. Igy a szervezet védtelenné válik a hirtelen fizikai, szellemi, szomatikus hatásokkal szembenés megszűnik az élethez nélkülözhetelen belső, endogén adaptáció.

További tervezett vizsgálataink célja a Pharmaforte KfT. antioxidáns tipusú tápanyagkiegészitőinek tesztelése különbözö életkorú egészséges , kardiovaszkuláris és autoimmun betegségben szenvedőknél.Az antioxidáns készitmény hatásosságát speciális laboratóriumi vizsgálatokkal teszteljük, melyek lehetővé teszik mind az oxidativ stressz kimutatását, mind az antioxidáns tápanyagkiegészitő hatásosságát.
Az eredmények statisztikai elemzése során választ kivánunk kapni a tesztelt antioxidáns tipusú tápanyagkiegészitők hatásáról és legkedvezőbb adagolásának dinamikájáról.


 

VISA, VISA Electron, MasterCard és Maestro