Tisztelt Látogató!

Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg. Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés +
+ megbízhatóság!

= Pharmaforte - A természet erejével™

10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani

ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!

Videók

FacebookD-vitamin és mellrák


SRF Sajtóközlemény - A napsütés és a D-vitaminban gazdag táplálkozás akár 43 százalékkal csökkenheti a mellrák kockázatát

Egy 70 000 nő körében végzett tanulmány igazolta: az elegendő UVB-sugárdózis döntő fontosságú, a táplálkozás vagy táplálék-kiegészítők fogyasztása csupán támogató szerepet játszik.
A napon való rendszeres tartózkodás és a D-vitaminban gazdag táplálkozás 32-43 százalékkal csökkenti a mellrákos megbetegedések kockázatát. A döntő szerepet a megfelelő mennyiségű UVB-sugárzás játssza. A D-vitaminban gazdag táplálkozás – például hal, tejtermékek, tojás és bizonyos olajfajták – vagy a táplálék-kiegészítők fogyasztása támogathatja ugyan a napsugárzás hatását, ennek ellenére egymagában alig van hatással a mellrákos megbetegedés kialakulására és lefolyására. Erre az eredményre jutottak a francia Nemzeti Egészségügyi Kutatóintézet (Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale [INSRM]) kutatói Párizsban egy, a „Cancer Epidemiol Biomarkers” című szakmai publikációban megjelentetett felmérés során.
A tudósok a tíz évig tartó kutatás során körülbelül 70 000 nőt figyeltek meg, és ezen időszak alatt 2871 mellrákos esetet diagnosztizáltak. Eszerint azoknál a nőknél, akik napsütésben gazdag területeken, mint például Provence tartományban élnek, és D-vitaminban gazdag táplálkozást folytatnak, sokkal alacsonyabb a mellrák kockázata, mint azoknál a nőknél, akik kevesebbet tartózkodnak a napon, kevésbé napsütéses területeken élnek, és kevesebb D-vitamint vesznek magukhoz a táplálkozás vagy a táplálék-kiegészítők fogyasztása során.
A kutatócsoport következtetése szerint: „Fontos a napsütésen és a táplálkozáson keresztül bevitt magas arányú D-vitamin dózis ahhoz, hogy megfelelő védőhatást érhessünk el a mellrák ellen. Ez az érték azonban az északi országokban élő nőknél nagyon nehezen érhető el, mivel ott a napsugárzás nem elég erős az elegendő D-vitamin ellátás biztosításához”.
A tudósok magyarázata alapján a menopauza után még nehezebb elérni a napsugárzás és a D-vitaminban gazdag táplálkozás kombinálásának védő hatását.
 
A Sunlight Research Forum (SRF) hollandiai székhelyű non-profit szervezet. Célja a mérsékelt UV-sugárzás emberre gyakorolt hatásáról szóló legújabb egészségügyi és tudományos ismeretek széles körben való közzététele.
 
Referencia:
Pierre Engel, Guy Fagherazzi, Sylvie Mesrine, Marie-Christine Boutron-Ruault, Francoise Clavel-Chapelonet: „Joint Effects of Dietary Vitamin D and Sun Exposure on Breast Cancer Risk: Results from the French E3N Cohort”; in: Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2011;20:187-198. Published Online First December 2, 2010
Forrás: www.sunlightresearchforum.eu


 

VISA, VISA Electron, MasterCard és Maestro