Tisztelt Látogató!
Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg.
Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés
+
+ megbízhatóság!
= Pharmaforte - A természet erejével™
10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani
ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!
A D-vitamin fontossága mára már köztudottá vált, mostanra leginkább csak a mennyiséggel kapcsolatos viták és a napfény szerepe okoz fennakadásokat. Számtalan tudományosnak tűnő állítással találkozhatunk nap mint nap.
„A vitaminok nélkülözhetetlenek bizonyos életfolyamatokhoz, így hiányukban a szervezet működése zavart szenvedhet, kóros állapotok alakulhatnak ki. Ezért újabban a szakemberek nem is egyszerűen vitaminnak, hanem hormonnak tartják. A D-vitamin név nem egyetlen vegyületet jelöl, hanem sok más vitaminhoz hasonlóan több molekulát. Két fő formája van, a D2 és a D3, ez az utóbbi a ténylegesen hatásos” – árulta el a professzor, aki azt is hozzátette, a D-vitamin-hiány valójában népbetegség.
„A trópusok kivételével az újszülöttektől a fiatalokon át egészen az idősekig az egész világ D-vitamin-hiányban szenved. Magyarországon a lakosság mintegy 80 százaléka D-vitamin-hiányos. Ennek egyik oka, hogy a táplálékokon keresztül nem tudunk elég D2-provitamint juttatni a szervezetünkbe, másrészt nem vagyunk eleget a napon, amely a D2-vitamintból készíti a D3-vitamint. Pedig a szervezet optimális működéséhez elengedhetetlen a D3-vitamin elégséges szintje. A legutóbbi vizsgálatok szerint, a táplálékon keresztüli átlagos D-vitamin-bevitel Magyarországon 88 NE (nemzetközi egység), miközben az egyelőre hivatalosan javasolt napi dózis 400 NE. Az utóbbi évek orvosi kutatásai viszont a felnőtteknek 2000 NE mennyiséget ajánl. Időseknek, túlsúlyosaknak ennek a dupláját. Hiánya gyakran szerepet játszik az asztma, a depresszió, a szívbetegség, a diabétesz vagy akár a túlsúlyosság kialakulásában, hogy csak néhányat említsünk sok egyéb egészségügyi probléma mellett” – árulta el prof. dr. Ősapay György, a szakterület jó ismerője.
Összefüggést találtak a plazma D-vitamin-szint és az ízületi kopásra való hajlam között. Kellően magas D-vitamin-szint tehát megvédhet az ízületek, porcok kopásától, és az azzal járó mozgáskorlátozottságtól és fájdalomtól. Sőt az is valószínű, hogy az oszteoartritisz megléte D-vitamin-hiányra utal.
Tehát táplálék útján csak a szükséges mennyiség töredékét juttatjuk be a szervezetbe, élelmiszereink közül leginkább a tojásban, a májban, a halolajban, és a tengeri halakban fordul elő a D-vitamin. Ám a magyarok átlagban nagyon keveset esznek a halból, ha pedig valaki tojásból próbálja pótolni a mennyiséget, egész fészekaljnyit kellene fogyasztania belőle.