Tisztelt Látogató!

Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg. Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés +
+ megbízhatóság!

= Pharmaforte - A természet erejével™

10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani

ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!

Videók

FacebookNem szerencsejáték a várandósvitamin!


Mások is felháborodtak a legújabb

Pénzkidobás a terhesvitaminok szedése?

Ezt állítja egy brit kutató, akinek véleményét felkapta a világsajtó, de a szakma vitatkozik vele. A téma nem engedheti meg a piaci szereplők, kontárok játékát, hogy bármilyen megfontolásból megtévesszék a várandósokat olyan nézetekkel, melyek által nem tudnak optimális feltételeket teremteni leendő gyermekük egészségének.

Érzékeny időszak a várandósság

A babatervezés és a várandósság a nők életében a legboldogabb időszak, egyben aggódással teli is, hiszen az egészséges babáért mindent meg szeretnének tenni. A kiegyensúlyozott életmód és a mai legjobbnak hitt vegyes táplálkozás mellett sokan alkalmaznak kismamavitamint, amely szakmai vélemények szerint segíti a szervezet felkészülését a fogamzásra, majd fontos a várandósság és szoptatás időszakában is a magzat, a baba fejlődéséhez.

Terhesvitamin = pénzkidobás ?

Ennek fontosságát kérdőjelezte meg napjainkban egy brit tudományos közlemény, (Drug Ther. Bull. 2016 Jul, 54, 81-4) amely a terhesség alatti vitamin- és ásványi anyag-pótlást szükségtelennek nevezte, amennyiben a nők kiegyensúlyozott étkezést folytatnak. Egyben figyelmeztetett arra, hogy a terhes nőket a multivitaminok forgalmazói termékeikkel manipulálják. Ezt a hírt kapta fel a BBC News megalkotva “a terhesvitaminok = pénzkidobás” jelszót, majd több mértékadó nemzetközi napilap is főcímként hozta le a szenzációt. A híren a Cívishír is felháborodott.

Az MTA doktora is cáfolja a hírt

"Ezt a félrevezető és hamis információt azonnal korrigálni kell, mert a várandóssággal nem lehet játszani sem áltudományos érvekkel, sem üzleti szempontokból” – mondta Prof. Dr. Ősapay György, a népszaporulat kérdésével, meddőségi problémák elemzésével és korrigálási lehetőségeivel foglalkozó szakember, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

“Rossz nyelvek szerint azért indították el az üzletemberek a hírt, hogy annak a három összetevős terhesvitaminnak szerezzenek több érvet, amelyben valószínűleg érdekeltségük van. A cikk valóban a terhesvitaminok sok komponense közül kiemel hármat, amire szerinte szükség van, a többi vitamint pedig kikiáltja haszontalannak. Ez a három összetevő (D-vitamin, folsav és C-vitamin) valóban nagyon fontos, de a többi vitaminra is nagy szüksége van a babát tervezőnek, a kismamának és a babának, aki a mama szervezetéből vonja el a mikro tápanyagokat, így a mamában pedig pótlást nem kapva, hiány keletkezhet tudományos megfigyelések szerint. A D-vitamin számos funkciója mellett segíti a kalcium-felszívódást a magzat csontképzéséhez, de legújabb ismereteink szerint legyen mellette K2-vitamin is, amely ugyanennyire fontos partner a csontépítésben” - tette hozzá Dr. Ősapay.

Etikátlan kísérlettel lehetne igazolni.

A brit kutató közleményének igazságtartalmát csak egy olyan kísérlet igazolhatná, amelyben a kismamák egyik csoportja igazi vitaminokat és ásványi anyag pótlást kap, a másik csoport pedig semmit vagy placebót. Ez azonban a szakember szerint igen etikátlan lenne, hiszen a kismamákat megfosztaná az élettanilag fontos tápanyagoktól. Bizonyított a B2, B6 és Bl2 vitaminok fejlődési rendellenességeket kivédő hatása és gondoljunk csak a vegetáriánusokra, akik húst nem fogyasztva egyáltalán nem jutnak B12-vitaminhoz.

A túl sok vitamin azonban árhat is

Egy fontos érv a várandósvitaminok ajánlása szempontjából idén májusban látott napvilágot - amerikai tudományos forrásból, miszerint a vizsgálataikban a terhesvitaminok szedése 55%-kal csökkentette a vetélés esetleges bekövetkezésének valószínűségét. A szakmailag magasan kvalifikált Cochran Intézet megfogalmazása szerint is „a multivitamin+vas+folsav alkalmazása csökkenti a halvaszületés veszélyét”. Másik példaként az autizmus veszélyét emelte ki Ősapay doktor, megemlítve, hogy a kaliforniai UC Davis orvoskutatói közleményükben egyértelműen ajánlják a várandósvitamin szedését már jóval a fogamzás előtt, amivel a felére csökkenhet az autizmus kialakulásának veszélye a genetikailag veszélyeztetettek leendő gyermekeinél. Azt is hozzátette, hogy többféle vitaminkészítménnyel túlzásba vitt hatóanyag bevitele viszont káros eredményeket is képes produkálni, akár autizmust is.

A családtervezők, a gyermekeik vállalását tudatosan előkészítő párok tisztában vannak vele, hogy nemcsak a szülésre, hanem a fogamzásra is érdemes felkészülni a pár mindkét tagjának. Erre készülnek a megtermékenyítést és fogamzást elősegítő növényi hatóanyagokat, aminosavakat is tartalmazó multivitaminok, kismamavitaminok, amelyek célzott hatása a férfi és női genitális szervek optimális működését, fokozott vérellátását, az ivarsejtek antioxidáns védelmét segítik. Elsősorban nehezen kialakuló fogamzásoknál mutatkozik segítő hatásuk, amit a kaliforniai Stanford Egyetem és a Pharmaforte klinikai kutatásai igazoltak.


 

VISA, VISA Electron, MasterCard és Maestro