Tisztelt Látogató!

Honlapunkon olyan magyar újgenerációs egészség-megőrző készítményekkel találkozik, melyek kifejlesztését hosszú évek hazai és külföldi gyógyszerkutatási tapasztalata alapozta meg. Hazai gyártás +
+ szigorú minőségellenőrzés +
+ megbízhatóság!

= Pharmaforte - A természet erejével™

10 fontos szempont, amiért érdemes Pharmaforte termékeket választani

ÍRJ POZITÍV VÉLEMÉNYT a google maps-en, és KAPSZ 100 AJÁNDÉKPONTOT amit levásárolhatsz! Vélemény írás után, a felső menü kapcsolat linkről jelezd hogy írtál, és email címedhez jóváírunk levásárolható pontokat!

Videók

Facebook


Szemrongáló Kompjúterezés

Sokat kompjúterezek, hogyan védjem a szemem?
Gyakran mondjuk, hogy úgy vigyázunk valamire, mint a "szemünk világára", amely egyik legfőbb kincsünk. De vajon mindent megteszünk-e látásunk megóvására, szemünk erősítésére, vagy csak belenyugszunk, hogy korunkkal gyengül a látásunk?

Bonyolult műszer

Hihetetlen, de testünk érzékelő idegvégződéseinek (receptorainak) 70%-a a szemben található, a retinán. Itt képződik az általunk látott világ képe, ezen az ideghártyán keresztül jutnak a vizuális jelek számtalan ideg közvetítésével az agyba. A retinán 7 millió "csap" felelős azért, hogy a színeknek hétmillió árnyalatát tudjuk megkülönböztetni. A szem gyors, korrekt működéséhez a hajszálerek szállítják az energiát, a szem vitaminjait (A-, C- és E-vitamint), juttatják el a nyomelemeket (közismerten szelént, rezet és cinket) a lokális enzimrendszer alkotóelemeiként.

Lutein - természetes védelem

A makula az éleslátás helye a szemben. Természetes védőanyaga a lutein és a zeaxantin. A káros fényeket, sugarakat elnyelő elsődleges hatásukon túl erős antioxidáns tulajdonsággal is rendelkeznek. A retina működéséhez szükséges magas oxigénellátás könnyen eredményez sejtkárosító oxidatív szabad gyököket, a lutein és a zeaxantin ezeket semlegesíti, ami által védi a retina épségét. Szervezetünk nem képes ezeket az anyagokat előállítani, ráadásul mindennap veszítünk is a "készletből". A kiegyensúlyozott táplálkozással, spenótból, káposztafélékből és egyes gyümölcsökből átlagosan 2 mg-ot tudunk fogyasztani, ami azonban csak a szükséglet harmadát fedezi. Segítségül szolgálnak a luteintartalmú étrend-kiegészítők. A lutein és zeaxantin fontos a szem egészségének hosszútávú megőrzéséhez.

A makula elváltozása vaksághoz is vezethet

Az időskori makulaelváltozás (degeneráció) jelentős látásromlással, az olvasóképesség fokozatos elveszítésével fenyeget. Ezt a szemrendellenességet a retinához jutó véráramlás elégtelensége váltja ki. A személy periférikus látása megmarad, ám képtelen közelre fókuszálni. Gyógyíthatósága egyénenként változó. A betegség kialakulásának legfontosabb - és sajnos befolyásolhatatlan- rizikófaktora az életkor. A betegség bekövetkezésének valószínűsége 50 év felett csaknem exponenciálisan nő. Legsúlyosabb befolyásoló kockázati tényezője a dohányzás. A vonatkozó tanulmányok egyértelműen bizonyítják, hogy a dohányzás a betegség kialakulásának kockázatát többszörösére növeli. A dohányzás időben történő abbahagyásával a kockázat jelentősen csökkenthető.
A makula elváltozásának bizonyítottan hatásos kezelési módja nem ismert, de az amerikai National Eye Institute által indított tanulmány (AREDS) eredményei szerint a betegség bizonyos stádiumainak progressziója emelt dózisú vitamin (C, E, béta-karotin) és nyomelem (cink) szupplementációval akár 28%-kal is csökkenthető. Újabb kutatások felvetették, hogy a lutein és a zeaxantin, illetve omega-3 zsírsavak bevitele kedvezően lassíthatja a makula elváltozását.

Kevésbé fárad el a szem

Éleslátásunkat érthetően veszélyezteti, ha a hajszálerek elöregednek, mivel a mikrocirkuláció lelassul és a szem energia- és tápanyagellátása gyengül. Jelentős segítséget nyújthat a szemerek egészségének védelmében az a régi megfigyelés, hogy magas hegyek lakói, akik sok színes erdei bogyót fogyasztanak, még idős korukban is éles látással rendelkeznek. Különösen a fekete áfonyáról terjedt el, hogy a látást javítja. A brit pilóták például a második világháborúban bevetés előtt feketeáfonya-lekvárt ettek, hogy pontosabban lássanak. Azóta bizonyítást nyert, hogy a fekete áfonya antocianin antioxidánsai erősítik a szemet tápláló hajszálereket, óvják épségüket, fokozzák a szem vérkeringését, energia-ellátottságát. Ezzel függ össze az a megfigyelés, hogy kompjúteren dolgozók tapasztalata szerint szemük kevésbé fárad el munka közben, ha a kiemelkedően magas mennyiségű feketeáfonya-kivonatot tartalmazó készítményt fogyasztanak. A magyarázat az lehet, hogy a feketeáfonya antocianinjai gyorsítják a szem fényre reverzibilisen módosuló rodopszinjainak visszaalakulását, és ezáltal a szem hamarabb kész a következő kép fogadására, felismerésére.

A szem fontos építőeleme a DHA

A legújabb kutatások felfedezték, hogy a szem számára nélkülözhetetlen egy omega-3 zsírsav, a DHA (dokozahexaénsav), amely a retinába épül be és a fotoreceptorok fontos komponense. A retina-membrán fizikai tulajdonságainak (permeabilitás, rugalmasság, vastagság) szabályozásában játszik fontos szerepet, ami által a látás mechanizmusát, végső soron a látás minőségét érinti. Többek között meghatározza a színek árnyalatainak a felismerését, a finom részletek meglátását. Klinikai vizsgálatok szerint a DHA fogyasztása csökkenti az időskori makula-degeneráció előrehaladásának veszélyét. Az emberi szervezet a DHA-t sem képes előállítani, így étkezéssel (pl. rendszeres halfogyasztással) kell szinten tartanunk, vagy étrend-kiegészítőkkel, vagy gyógyszerekkel kell pótolnunk a szem megfelelő működéséhez.

A szem egészségének, az éleslátás megőrzésének titka: a szem vitaminjainak, nyomelemeinek és a luteinnek a mindennapi pótlása.


Ne felejtsük: könnyebb a szem egészségét megőrizni, mint károsodását korrigálni!
Hogyan védjük szemünk egészségét?A Pharmaforte BILUTIN-Omegaétrend-kiegészítője a szem egészségét támogató, a legújabb tudományos eredmények alapján összeállított hatóanyag-kombinációjú készítmény. A szem napi igényének megfelelő mennyiségű vitaminokat (béta-karotin = pro-A-vitamin, C- és E), nyomelemeket (cink, réz szelén), luteint és zeaxantint, feketeáfonya-kivonatot és növényi eredtű DHA+EPA omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Valamennyi alapanyag és a kapszulázott készítmény analitikai laboratóriumban kerül rendszeres ellenőrzésre.
A készítmény 30db-os és 60 db-os kiszerelésben kapható gyógyszertárakban, bioboltokban, és a Pharmaforte honlapján www.pharmaforte.hu

BILUTIN-Omega étrend-kiegészítő fogyasztása feltétlen ajánlott a 35 év feletti korosztálynak, de javasolt mindenkinek fokozott szemigénybevétel (kompjúteres munka, hosszas autóvezetés stb.) esetén.
 

VISA, VISA Electron, MasterCard és Maestro